WOLVEN - Toerisme Haspengouw uitstap

hit counter

Teller DeKern
vanaf 2019
Ga naar de inhoud


Wilde dieren uit je tuin houden .

Ja het  kan
De zintuigen van wilde dieren zijn meer dan 10.000 x meer ontwikkeld dan  die van ons.
Dieren die in het wild leven gaan deze zintuigen nog meer gebruiken om te  overleven.
  Wetenschappers hameren hard op preventie wie kleinvee houdt waarin zijn  dieren lopen, omheinen met elektrische schrikdraad . Hoe meer veehouders dat  doen  hoe meer de wolf zich van het vee zou af zal keren.  
Wij zijn van een andere mening  .

Schrikdraad lokt eerder  roofdieren daar waar de draad de  vegetatie raakt geeft deze een geluid en  brengt  de roofdieren naar hun prooien vanop grote afstanden.
Door  kleine percelen af te sluiten met schrikdraad zullen de roofdieren steeds  ervaren dat er voedsel in de buurt is .
Het  is trouwens ook niet mogelijk ieder perceel  af te sluiten met  schrikdraad.

Wie  zijn wij mensen ?
Wij  zijn de domste en gestoordste roofdieren wij gaan dieren beschermen om zelf te  overleven en gebruiken onze zintuigen voor ons vermaak .

Wat  kunnen we doen ?  
We  gebruiken producten en materialen  die de zintuigen van de roofdieren prikkelen  door deze materialen te gebruiken gaan de roofdieren afstand houden en elders  hun gading zoeken .
Door  in je tuin ecologische barrières aan te brengen en de roofdieren naar ongunstige  of gunstiger  positie brengen kan je ze op andere gedachten brengen .

Wie  zoeken wij ?
Kleinvee  houders die willen meedenken en meewerken voor het uittesten van ons project  door het  plaatsen van onze producten en het plaatsen van cameravallen om het  wild te observeren .
reageren  via mail .

Waarom  zijn biologen en natuurwetenschappers geen voorstander ?
Als  we het belangrijkste overleving  zintuig  van de roofdieren gaan prikkelen gaan  zij hun territorium verlaten .
m.v.g.
Mario  Vanvoorden
Tip
Hondengedrag is wolvengedrag  is hondengedrag
1.5 miljoen Belgen hebben een wolf in huis.

De wolf die in onze  drukke omgeving leeft zal steeds tammer worden en dichter bij de mens leven  .
                                        

De wolf heeft zichzelf tam gemaakt en werd  hond.
  die zichzelf heeft aangepast aan een leven in de nabijheid van de mens om  gebruik te kunnen maken van een belangrijk voordeel: gratis voedsel.
De  'zelfdomesticatie' van de wolf zou als volgt kunnen zijn verlopen:                                      
                                                                                                                                                                   
Wolven zijn behalve actieve jagers ook  aaseters.
 Aaseten is een veel  efficiëntere manier van voedsel vergaren, omdat de wolf geen inspanning hoeft te  leveren om een prooi te verschalken.

De wolf heeft de  menselijke omgeving opgezocht omdat daar aas te vinden was in de vorm van door  mensen weggeworpen afval.
Het afval kwam in een  constante stroom en in voldoende mate om een troep wolven voortdurend van  voedsel te voorzien. Zolang de wolven zich niet agressief gedroegen naar de  mensen toe en geen kinderen aanvielen, werden ze getolereerd.Voor de mens was de  aanwezigheid van mee-eters met een voorspelbaar gedrag een voordeel. Het afval  werd opgeruimd, waardoor voorkomen werd dat dit ging rotten en ziekten uitbraken  en geen andere gevaarlijke dieren zoals beren werden aangetrokken.Voor de wolf  was het in de nabijheid van de mens niet nodig om agressief gedrag te  vertonen, zoals vechten om een buit. Er was immers eten in overvloed.In feite  beloonde de mens wolven die vriendelijk gedrag vertoonden, door hen in zijn  nabijheid te dulden. Gevaarlijke wolven werden verjaagd.
Zodoende vond er een  selectie op vriendelijkheid plaats.
Over de generaties  heen ging de wolf steeds minder agressief gedrag vertonen.
Na verloop van tijd  werden wolven zo tam dat ze zich ook tussen de mensen konden begeven om  rondslingerend afval op te eten.
Schapen geiten paarden koeien kippen  is geen jaagwild maar aas.

Terug naar de inhoud